i am a cute bear
biography stuffies chingu(s) home entry

  


Older Post >> | << Newer Post
IMAGE HOVER
\asslamualaikum/
Hallo hallo hallo..i`m coming...aina nak buat satu lagi tutorial nih , tapi ingat taw tutorial nih untuk blogskin..Ok aina nak buat image hover ..x faham ker , alaa yg bila cursor sentuh gambar tuh , der akan jadi semakin terang...Kalau korg x faham lgi cuba korg sentuh gmbar kat bawah nih..macam tuhlah contohnya,


OK dah sentuh..macam tu lah contoh der , then sekarang korg ikut step step kat bawah nih , ok

1.pergi kat template korg then cari perkataan kat bawah nih

</style>

Kalau dh jumpa korg copy code kat bawah ni , pastuh pastekan kat atas code </style> tadi tuh FAHAM!!!

img {
-webkit-transition: 1.5s;
opacity: 0.5;
filter: alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 0.5;
cursor: url(   http://3.bp.blogspot.com/-I-xcZsR1kAE/ThlOkHEvYQI/AAAAAAAABKQ/bBWVQ0wyasc/s1600/tinyarrowpink.png ), progress;
}
img:hover {
-webkit-transition: 1.5s;
opacity: .90;
filter: alpha(opacity=90);
-moz-opacity: .90;
cursor: url(   http://3.bp.blogspot.com/-I-xcZsR1kAE/ThlOkHEvYQI/AAAAAAAABKQ/bBWVQ0wyasc/s1600/tinyarrowpink.png  ), progress;
}
Korg nampak x tulisan yg kaler merah tuh..Korg tukarkan dgn cursor url korg sendiri ..

Korg boleh ambik cursor tuh kat Sini , Sini atau Sini... Yg tuh kat blog nih punyew , kalau korg x suka korg boleh ambik kat cursors 4u ataupun kat K.Una

Labels:



0 Comments:

Post a Comment