i am a cute bear
biography stuffies chingu(s) home entry

  


Older Post >> | << Newer Post
Highlight Ada Shadow

Hello, Hri ni aina nak buat tutorial untuk highlight, keramaikannya korang mesti dah ada highlight kan, tapi skrg nih aina nak buat highlight yang ada shadow , korang tahukan, lebih kemas dan cantik kan kan, ok kalau korg series nak korg kena ikut step step kat bawah nih ok,, ikut step by step jgn x iku plak, ok kita start ^^selamat mencuba!! Tutorial ni untuk Blogskin sahaja




1.Dashboard > Template *copy code kat bawah nih dan pastekan di atas code </style>

*sebelum tuh korg cari dulu code  ::-moz-selection {  kalau dah jumpa korg padam semua code kat bwah ::-moz-selection { dan korg padam ::selection { jugak semua code kat bawah ::selection {  ....Kalau x der korg teruskan copy and paste code kat bawah nih ok :) *
::-moz-selection {
background:transparent;
color:#000000;
text-shadow: 2px 2px 3px #D0A9F5;
}
::selection {
background:transparent;
color:#000000;
text-shadow: 2px 2px 3px #D0A9F5;
}




Warna biru untuk warna tulisan , warna ungu untuk warna shadow, korg boleh cari code warna tuh kat COLOR


Labels:



2 Comments:

Blogger Afiqa Oky said...

::-moz-selction { bla, bla, bla tuh nak bubuh kat mana? atas style ke?

9 June 2012 at 08:13  
Blogger aina syaza said...

yess, letak kat atas STYLE

10 June 2012 at 04:36  

Post a Comment